Dovoljan broj vakcina u Prokuplju

Izvor: juGmedia, 28.Okt.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dovoljan broj vakcina u Prokuplju

PROKUPLJE – U cilјu prevencije protiv gripa, u prokupačkom Domu zdravlјa je u toku vakcinacija, koja je počela da se sprovodi početkom ovog meseca.Obezbeđena je dovoljna doza vakcina protiv sezonskog gripa.Prema rečima portparola Doma zdravlјa, Ljubice Stanković, obezbeđeno je ukupno 1200 doza vakcine protiv gripa, što je dovolјno za ovogodišnju sezonu.

„Početkom meseca najveći broj , uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << hroničnih bolesnika, javio se za prijem vakcine, koja ima sličan sastav kao i prošlogodišnja, rekla je  portparol Doma zdravlјa za opštinski sajt i dodala da je vakcinu moguće davati i deci starijoj od šest meseci, kao i trudnicama  u drugom i trećem mesecu trudnoće.

Vakcinacija se preporučuje kardiovaskularnim, plućnim, hroničnim bolesnicima, kao i osobama obolelim od šećerne bolesti, malignih bolesti i licima starijim od 65 godina.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Prokuplje,   Vakcinacija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.