Cene niske, rakija šljivovica će teći Srbijom

Izvor: B92, 28.Avg.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene niske, rakija šljivovica će "teći" Srbijom

Prokuplje -- Berba i otkup šljiva u ravničarskom delu opštine Prokuplje je završena i obavlja se samo još ponegde u brdskoplaninskim predelima.

Ovogodišnja otkupna cena kretala se od 12 do 15 dinara za kilogram, što je manje nego lane kada se za kilogram plaćalo 20 do 30 dinara, saopštili su iz Poljoprivredne službe te opštine.

"Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niske otkupne cene velike količine šljive nisu prodate otkupljivačima i ove godine će najverovatnije biti pretvorene u rakiju šljivovicu", tvrde poljoprivredni stručnjaci.

Zbog prolećnih mrazeva i obilnih kiša ovogodišnji rod šljive na površini od 2.050 hektara, umanjen je za 30 odsto od očekivanih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.