Prodaja Telekoma-prodaja budućnosti

Izvor: B92, 01.Maj.2015, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja Telekoma-prodaja budućnosti

Ne postoji nijedan validan razlog za prodaju "Telekoma" ocenjeno je na tribini u Nišu "Zašto treba sprečiti prodaju Telekoma Srbije".

Predstavnici Samostalnog sindikata Telekoma Srbije i Saveza samostalnih sindikata Srbije i naučnih radnika na skupu na Univerzitetu u Nišu ocenili su u četvrtak da bi prodaja ove kompanije bila protivustavna i protivzakonita, a u ekonomskom smislu bila bi pogubna za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiju.

"Dosadašnjim privatizacijama i to uglavnom neuspešnim, Srbija je prodala sadašnjost, a privatizacijom 'Telekoma' prodala bi svoju budućnost", poručili su sindikalci.

Profesorka Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Aleksandra Smiljanić izjavila je da bi eventualna prodaja "Telekoma" značila "odlivanje" velikih para iz Srbije.

"Infrastruktura koju ova kompanija poseduje, a koju su generacije naših građana gradile, daje joj mogućnost da ostvaruje veliki profit. Procenjuje se da će profit 'Telekoma' ove godine iznositi 37 milijardi dinara", kazala je Smiljanić.

Ona je podsetila da su za privatizaciju "Telekoma" zainteresovane strane kompanije tako da bi u slučaju prodaje njegov profit odlazio u inostranstvo, a to bi uticalo na smanjenje broja radnih mesta, plata i penzija u Srbiji.

Prema njenim rečima jedino objašnjenje zbog čega se ponovo pokreće pitanje prodaje "Telekoma" je pritisak kupaca iz inostranstva.

Predsednik Samostalnog sindikata "Telekoma Srbije" Bratislav Lazić najavio je da će sindikat učiniti sve što je u njogovoj moći da ne dođe do privatizacije ove kompanije.

"Kao opozicija Srpska napredna stranka bila je protiv prodaje 'Telekoma' i kada je ranije postojala namera vlasti da ga prodaju pisali su krivične prijave protiv nadležnih. Sada se to promenilo, a pretpostavljamo da se radi o pritisku iz inostranstva", kazao je Lazić.

On je istakao da je poražavajuće to što što država hoće da proda "Telekom" dok se svuda u svetu najviše ulaže u telekomunikacije informatiku, i ove oblasti su trenutno najprofitabilnije na svetu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prodaja Telekoma-prodaja budućnosti

Izvor: Capital.ba, 01.Maj.2015

NIŠ, Ne postoji nijedan validan razlog za prodaju „Telekoma“ ocjenjeno je na tribini u Nišu „Zašto treba sprečiti prodaju Telekoma Srbije“. Predstavnici Samostalnog sindikata Telekoma Srbije i Saveza samostalnih sindikata Srbije i naučnih radnika na skupu na Univerzitetu u Nišu ocijenili...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.