Prodaja Telekoma je zločin prema Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2014, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prodaja Telekoma je zločin prema Srbiji"

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DS S) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da će eventualna prodaja kompanije "Telekom Srbija" izazvati ekonomske, naučno-tehnološke i bezbednosne probleme.

DS S će se svim pravnim sredstvima biti protiv prodaje "Telekoma": Sanda Rašković Ivić

 

"Kompanija 'Telekom' je treća firma po snazi i zaradi u Srbiji, u budžet je unela pet milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dinara prošle godine, zaradila je 15,3 milijarde dinara, od čega je veliki deo investirala u razvoj i niko ne može da kaže da to nije konkurentna firma, da ništa ne zarađuje i ne doprinosi", rekla je Sanda Raškovic Ivić na konferenciji za novinare u Beogradu.

 

Ona je ocenila da bi prodaja "Telekoma" stranom partneru značila otpuštanje određenog broja zaposlenih, a male firme, partneri "Telekoma", izgubile bi posao.

 

Predsednica DS S-a rekla je da je bezbednosni aspekt prodaje "Telekoma" važan, jer će sistemi veza koje koriste vojska i policija biti ugroženi.

 

Prema njenim rečima, prodaja "Telekoma" zahteva široku javnu raspravu, te Vlada Srbije ne sme najpre da se o sudbini kompanije dogovara sa strateškim partnerom, a potom raspisuje tender.

 

Sanda Rašković Ivić je dodala da ne želi da spori da neki paket akcija može biti prodat stranim firmama i da se tako može izvršiti dokapitalizacija kompanije, ali da bi "Telekom" morao da ostane u većinskom vlasništvu države.

 

DS S će se svim pravnim sredstvima biti protiv prodaje "Telekoma", navela je predsednica te stranke.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

DSS: Prodaja "Telekoma" zločin prema Srbiji

Izvor: RTS, 04.Nov.2014

Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić rekla je da će eventualna prodaja kompanije "Telekom Srbija" izazvati ekonomske, naučno-tehnološke i bezbednosne probleme. ..Sanda Rašković Ivić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekla da je kompanija "Telekom" treća firma po snazi i zaradi u Srbiji,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.