Prodaja Targa, gde je zapelo?

Izvor: B92, 22.Nov.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja Targa, gde je zapelo?

Srpski telekomunikacioni operater Targo telekom dobio rešenje kojim se zabranjuje slovenačkoj Faktor banci jednostrana prodaja vlasničkog udela u toj kompaniji.

Naime, Privredni sud u Beogradu rešenjem stavio je van snage jednostranu odluku Faktor banke u stečaju o prodaji nenovčanog vlasničkog udela u Targo telekomu, koju je ova banka želela da sprovede bez saglasnosti srpskog telekomunikacionog operatera, saopšteno je iz Targo telekoma.

Za taj proces prodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mrežne infrastrukture Targo telekom je ovlastio renomiranu nemačku kuću Netbid Industrieauktionen.

Rešenjem Privrednog suda u Beogradu zabranjena je slovenačkoj Faktor banci u stečaju jednostrana vansudska javna prodaja 89,09% udela u Targo telekomu po početnoj ceni od 3.216.600 evra. Tom sudskom odlukom stekli su se uslovi da se nastavi i završi proces prodaje telekomunikacione infrastrukture tog operatera koji je započeo nemački Netbid Industrieauktionen po znatno višoj ceni.

Ranijem pozivu o prodaji mrežne infrastrukture Targo telekoma odazvale su se kompanije iz Kine, Evrope i sa Bliskog Istoka koje su spremne da ponude i dvocifrenu milionsku sumu za izgrađenu telekomunikacionu infrastrukturu.

Proces prodaje srpskog telekomunikacionog operatora "Targo Telekom", sa mrežom koja obuhvata oko 1.200 kilometara optičkih kablova, u toku je i očekuje se da će prodaja biti sprovedena na aukciji koja bi trebalo da se održi u toku decembra.

Centralni deo infrastrukture je 850 kilometara duga okosnica mreže, koja pokriva Srbiju od severa do juga, i od istoka do zapada. Prodaja će uključivati i Metronet, koji obuhvata oko 500 kilometara u gradskom području Beograda.

Targo telekom poseduje najveći prenosni kapacitet za međunarodnu razmenu podataka, a omogućava potpuno nezavisno korišćenje širom Srbije. Više od 160,000 domaćinstava mogu istog trenutka da se priključe na internet velike brzine u Beogradu, a celokupni tržišni potencijal za Beograd iznosi oko 540.000 domaćinstava.

Targo Telekom je osnovan 2009. godine, a kako je navedeno prodaja je najavljena zbog strateške odluke kompanije Nuba Invest, u čijem je vlasništvu, da ne nastavi svoj rad u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.