PRODAJA TELEKOMA: Dojče telekom favorit Vlade Srbije

Izvor: Kurir, 20.Jun.2014, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRODAJA TELEKOMA: Dojče telekom favorit Vlade Srbije

BEOGRAD - Dojče telekom je zainteresovan za preuzimanje Telekoma Srbija.

Dodaje se da je ta nemačka telekomunikaciona kompanija "favorit" srpske vlade.

Izvor kaže da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zainteresovana je za ulazak u Telekom Srbije, ali da je u Vladi Srbije "favorit" Dojče telekom koji posluje u 50 zemalja i zapošljava 230.000 ljudi.

"Dojče telekom je vlasnik telekomunikacionih kompanija u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Pre dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nedelje je dao ponudu i za privatizaciju Telekoma Slovenije, pa je logična njegova namera da ulaskom u Srbiju zaokruži poslovanje na Balkanu", naveo je neimenovan sagovornik.

Isti izvor je istakao da bi Dojče telekom kupio većinski deo u Telekomu Srbija, dok je EBDR institucija koja je u Srbiji, do sada, kupovala manjinski udeo u kompanijama i bankama.

Plan je da se kupac Telekoma Srbija nađe do kraja godine, a procena je da bi se njegovom prodajom moglo dobiti najmanje 1,4 milijardi evra, na koliko je ta kompanija procenjena 2011. godine.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Telekom Srbija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.