Možda smo pogrešili što nismo prodali Telekom

Izvor: B92, 08.Mar.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Možda smo pogrešili što nismo prodali Telekom"

Kopaonik -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije siguran da je vlada donela najbolju odluku da ne privatizuje Telekom.

"Da li smo doneli pravu odluku, uopšte nisam siguran. Biće da ni ja nisam imao dovoljno hrabrosti i odvažnosti da utičem na sve druge činioce u procesu odlučivanja da naše rešenje bude drugačije”, rekao je Vučić na Kopaonik biznis forumu.

“Možda je u toj odluci 50-50, možda je politički pritisak i pritisak celokupne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnosti doprineo da bude 51-49 da ne prodamo Telekom", naveo je on.

Vučić je rekao da bilo potrebno da se ujedinjeno istupi po tom pitanju, a ne da i oni koji se "tobož zalažu" za prodaju Telekoma "sete" da cena nije bila dovoljno visoka.

"A inače su govorili da je strašna cena bila 2011. godine, kad smo dobijali 1,1 milijardu evra, a onda su se setili da ni dve milijarde nije dobvoljno za sedam posto više, ali to je Srbija", rekao je Vučić.

On je naveo da nije siguran da li treba da se kaje zbog te odluke ili ne, ali da svakako nema povratka nazad.

"Sad moramo da se borimo da privučemo manjinske partnere, ponovo da menjamo pristup poslu i radimo na tome kako Telekom da prati svetske trendove", zaključio je Vučić.

Vlada Srbije odlučila je u decembru da ne pristupi prodaji Telekoma Srbije, a premijer je odluku obrazložio kao jedinu moguću, s obzirom na to da ponuđena cena nije bila zadovoljavajuća.

"To je bila jedina moguća odluka s obzirom na cenu kakvu smo imali", rekao je premijer na konferenciji za novinare posle sednice vlade 11. decembra.

Vučić je govoreći o aranžmanu sa MMF-om kazao da će peta revizija aranžmana biti najteža, jer je potrebno da se izvedu još neke teške mere.

Vučić je ukazao da je MMF, za razliku od 2011, kada je Srbiju napustio posle svega mesec dana, obavio već treću, odnosno i četvrtu reviziju.

"Ako prođemo petu reviziju, ne vidim da ćemo dalje imati velike probleme. Želim da prođemo kompletan aranžman sa MMF-om, jer je to garancija da smo na dobrom putu", naglasio je premijer.

Vučić je kazao da će za prolazak pete revizije biti potrebna ogromna podrška Vladi Srbije.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRPSKI DAVOS Vučić: Nisam siguran ni sada da smo dobro odlučili o Telekomu

Izvor: Kurir, 08.Mar.2016

KOPAONIK - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije siguran da je vlada donela najbolju odluku da ne privatizuje Telekom..."Da li smo doneli pravu odluku, uopšte nisam siguran. Biće da ni ja nisam imao dovoljno hrabrosti i odvažnosti da utičem na sve druge činioce u procesu odlučivanja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.