Krštena britanska princeza Šarlota

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krštena britanska princeza Šarlota

Princeza Šarlot, četvrta u redu za nasledstvo britanskog trona, krštena je danas, u prisustvu 21 zvanice uključujući i kraljicu, na privatnoj ceremoniji u crkvi Svete Marije Magdalena u Norfolku, na istom mestu gde je krštena i njena baka Dajana 1961. godine.

Prvi put su se princ Vilijam, njegova supruga Ketrin, dvogodišnji princ Džordž i njegova sestra rođena pre devet nedelja pojavili u javnosti svi zajedno, kada su peške došli do crkve iz rezidencije Anmer Hol, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se nalazi na kraljevskom imanju u Sendringemu, u Norfolku istočnoj Engleskoj.

Šarlotu je majka gurala u kolicima, istim onim koja je koristila i kraljica Elizabeta za svoju decu. Pored njih hodao je Vilijam koji je držao malog princa Džordža za ruku.

Ovo je drugo javno pojavljivanje princeze Šarlot Elizabet Dajane, posle prvog predstavljanja međunarodnim medijima na dan njenog rođenja 2. maja, ispred bolnice Sent Meri u Londonu.

Osamdesetdevetogodišnja kraljica i njen suprug princ Filip (94), Šarlotini prabaka i pradeka, bili su među 21 zvanicom, kao i princ Čarls, deka male princeze s očeve strane i njegova supruga Kamila. Baka i deka sa majkine strane Karol i Majkl Midlton takođe su prisustvovali krštenju, kao i Kejtini brat i sestra Džejms i Pipa. ; Princ Hari, Šarlotin stric koji je na tromesečnom putu u Africi, bio je odsutan. Britanski premijer Dejvid Kameron je u tviter poruci uputio najlepše želje vojvodi i vojvotkinji od Kembridža za krštenje princeze Šarlot. Prema tradiciji nadbiskup Kenterberija Džastin Vebi je krstio malu Šarlot.
Pogledaj vesti o: Princeza Dajana

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krštena britanska princeza Šarlota

Izvor: Akter, 05.Jul.2015

Princeza Šarlot, četvrta u redu za nasledstvo britanskog trona, krštena je danas, u prisustvu 21 zvanice uključujući i kraljicu, na privatnoj ceremoniji u crkvi Svete Marije Magdalena u Norfolku, na istom mestu gde je krštena i njena baka Dajana 1961. godine..Prvi put su se princ Vilijam, njegova...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.