Uzbekistan: Do 12h glasalo 70 odsto

Izvor: B92, 29.Mar.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbekistan: Do 12h glasalo 70 odsto

U Uzbekistanu se danas održavaju predsednički izbori, a tokom prepodneva već je glasalo više od 70 odsto građana s pravom glasa, saopštila je izborna komisija.

Kako prenose ruski mediji, predsednik Centralne izborne komisije, Mirzo-Ulugbek Abdusalomov je na konferenciji saopštio da je do 13 časova po lokalnom vremenu gotovo 72 odsto birača izašlo na glasanje. Birališta će biti otvorena još sedam sati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Verovatni pobednik izbora biće 77-godišnji Islam Kamirov, koji je na čelu države od 1980-ih godina.

Mada je Karimovu Ustavom bilo onemogućeno da se kandiduje za više od dva petogodišnja mandata, problematične promene najvišeg zakonskog akta dozvolile su mu da zaobiđe to ograničenje.

Njegova budućnost je obojena neizvesnošću, zbog problematične bezbednosne situacije u susednom Avganistanu i nedostatku jasnog plana za budućnost, ukoliko bi Karimov naglo napustio političku scenu, ocenjuje agencija AP.

Karimov je tokom vladavine ugušio opoziciju i na prethodnim izborima 2007. osvojio 91 odsto glasova.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Uzbekistanu glasalo 91 odsto birača

Izvor: Akter, 29.Mar.2015

U Uzbekistanu su danas održani predsednički izbori, na kojima je glasalo 91 odsto stanovnika s pravom glasa, saopštila je večeras izborna komisija..Na izborima se očekuje pobeda dosadašnjeg 77-godišnjeg predsednika Islama Karimova koji je na čelu države od 1980-ih godina...Mada je Karimovu Ustavom...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.