Turci podeljeni po pitanju podrške Erdoganu

Izvor: Akter, 30.Jul.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci podeljeni po pitanju podrške Erdoganu

Građani Turske su podeljeni po pitanju podrške turskom premijeru Redžepu Tajipu Erdoganu uoči predstojećih predsedničkih izbora

Turski glasači će 10. avgusta po prvi put direktno birati predsednika, a Erdogan, čija umerena islamistička stranka AKP dominira turskom politikom već više od decenije, ima najviše šanse da pobedi na tim izborima, prenela je agencija AP.

Anketa agencije za istraživanje javnog mnenja "Pju riserč senter" je pokazala da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Turci podeljeni po pitanju Erdogana, pa je tako 48 odsto anketiranih izjavilo da on ima dobar uticaj na svoju zemlju, dok je isti procenat rekao da je njegov uticaj loš.

U anketi, sprovedenoj između 11. aprila i 16. maja, učestvovalo je 1.001 građana Turske.

Tek nešto više od polovine anketiranih, odnosno 51 odsto, nisu zadovoljni pravcem u kojem se kreće njegova zemlja, dok je zadovoljnih bilo 44 odsto.

"Rezultati ne iznenađuju. Turska je već duže vreme polarizovana, a ta polarizacija je sada, uoči predsedničkih izbora, na svom vrhuncu", izjavio je profesor političkih nauka na istambulskom univerzitetu "Marmara" Omer Faruk Genčkaja, dodavši da je "zemlja podeljena popola".

On je istakao da će privreda biti odlučujući faktor prilikom odluke glasača za koga će glasati na predsedničkim izborima.

"Oni će glasati za kandidata za kojeg budu smatrali da će obezbediti ekonomsku stabilnost ili pravedniju podelu bogatstva", naveo je Genčkaja.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Turci podeljeni po pitanju podrške Erdoganu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2014

Građani Turske su podeljeni po pitanju podrške turskom premijeru Redžepu Tajipu Erdoganu uoči predstojećih predsedničkih izbora, zakazanih za 10. avgusta, kao i po pitanju pravca u kojem se kreće njihova zemlja, pokazala je danas najnovija anketa...Turski glasači će 10. avgusta po prvi put direktno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.