Terzić protiv Čovića: Kriv je za licencu i 52.000.000 evra duga, njegova kandidatura je poražavajuća

Izvor: MozzartSport.com, 04.Sep.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić protiv Čovića: Kriv je za licencu i 52.000.000 evra duga, njegova kandidatura je poražavajuća

Dirketor u ostavci napada potpredsesnika tvrdeći da je nestručan i podseća na njegove rezultate i neuspehe, istovremeno preispitujući njegove zvezdaške emocije

Kako se približavaju predsednički izbori u Crenoj zvezdi, tako raste i temperatura na Marakani zbog predizborne kampanje koja postaje sve prljavija i nagoveštava ko će biti na kojoj strani. Svako vuče i lobira na svoju stranu. Na pomolu su prvi pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izbori otkako je Vladan Lukić uveo ovaj sistem. Prethodni izbori sa Džajićem i Mijailovićem kao jedinim kandidatima su bili farsa s obzirom da se glasalo samo za jednog kanidata i da je odziv glasača bio mizeran.

Ovoga puta je situacija drugačija. I mnogo zapaljivija. Ima sve elemente prolajvih političkih izbora. Sve su prilike da ćemo imati nekoliko predsedničkih kandidata među kojima će biti i aktuelni potpredsednik Nebojša Čović. A jedan od najvećih oponenata Čovićevoj kandidaturi će biti Zvezdan Terzić.

Nakon Ćovićevih reči da je Terzić paranoičan, stigao je ekspresan odgovor. Rat dvojice ljudi koji su se proglasili Zvezdinim spasiocima preti da obeleži predizbornu kampanju u Crvenoj zvezdi.

„Suzdržaću se od bilo kakvih kvalifikacija Čovićeve ličnosti. Ali ne mogu da ne iznesem činjenice. Prvo, u momentu oduzimanja licence ja nisam bio u klubu. U to vreme Dragan Džajić je bio predsednik, ali se bavio isključivo sportskim pitanjima. Osvojena je šampionska titula, a Džajić je morao da ide iz kluba. Čović je bio potpredsednik zadužen za poslovni i finansijski deo u klubu. Rezultat njegovog rada je bio oduzaimanje UEFA licence i dug od 52 miliona evra. Drugo, poražavajuće je za sve zvezdaše je da se za predsednika kandiduje čovek koji je prvi put pogledao fudbalsku utakmicu pre dve godine. On sam kaže da nije gledao Savićevića, Piksija, Pančeva, Stankovića, Vidića... Nije gledao na našem stadionu Real, Milan bajern... Toliko o stručnosti i zvezdšakim emocijama“, rekao je Terzić između ostalog u intervjuu za Politiku.

Zvezdin funkcioner u ostavci je podsetio na reči bivšeg potpredsednika Slaviše Kokeze koji je prilikom odlaska prozvao neimenovane članove UO koji su po njegovim rečima tu da bi se dokopali fotelja.

„Tačno se zna na kojeg je člana UO mislio Slaviša Kokeza. Zna se ko je hteo da iskoristi nezadovoljstvo navijača i ko je imao ambiciju da preuzme Crvenu zvezdu. Sve je bili pripremljeno da se tog dana na UO posle utakmice sa Radničkim  izvrši puč i preuzme klub. Međutim, pučisti nisu očekivali zako čvrst i jasan stav dela rukovodstva da hajdučija ne može da prođe. Tu pre svega želima da odam priznanje predsedniku Mijailoviću, prof. Ceroviću, prof. Škundriću, Slobi Babiću... Žao mi je što je iz kluba na takav način otišao veliki broj časnih i kvalitetnih ljudi. Nije problem da se ode iz kluba, ali neka se to učini na korektan i dostojanstven način, u skladu sa sa statutom i interesima Crvene zvezde“.

Terzić pravi planove iako je dao ostavku. Izgleda da je njegov odlazak bio samo potez da se navijačima zapuše usta.

„Još sam na svojoj funkciji u Zvezdi, radim svoj posao najbolje što mogu i ostaću ovde dok se ne izabere drugo rukovodstvo. Igra i rezultati koje Zvezda sada postiže rezultat su sistematskog rada u periodu koji je iza nas. Tim se ne pravi preko noči, to je proces, zato sam i tražio vremena. Siguran sam u sebe i svoje sposobnosti da od Crvene zvezde mogu da napravim evropskog velikana, trenbalo je samo vremena i strpljenja“, poručuje Zvezdin direktor u ostavci.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.