Peticija da Obama postane novi predsednik Francuske

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2017, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija da Obama postane novi predsednik Francuske

U Francuskoj je pokrenuta kampanja sa ciljem da bivši šef Bele kuće postane kandidat na predsedničkim izborima u toj zemlji, uprkos tome što nije francuski državljanin.

Aktivisti kampanje, koji žele da prikupe milion potpisa do 15. marta, oblepili su Pariz posterima sa Omabinom slikom i natpisom "Obama 17".

Na sajtu kampanje gde se peticija može potpisati, navodi se da je Obama najbolje rešenje na svetu za taj posao i apeluje na birače da radikalno razmišljaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"U vreme kad Francuska namerava masovno da glasa za ekstremnu desnicu, još možemo da damo lekciju demokratije svetu, tako što će se za francuskog predsednika izabrati stranac", kaže se u kampanji.

Ipak, činjenica da Obama nema francusko državljanstvo sprečava bivšeg američkog lidera da učestvuje na predsedničkim izborima, konstatuje Rojters.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Obama može biti novi predsednik Francuske

Izvor: BKTV News, 25.Feb.2017

Kampanja da bivši šef Bele kuće Barak Obama postane kandidat na predsedničkim izborima pokrenuta je u Francuskoj, uprkos tome Obama što nije francuski državljanin...Aktivisti kampanje, koji žele da prikupe milion potpisa do 15. marta, oblepili su Pariz posterima sa Omabinom slikom i natpisom...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.