Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDVIDEO DA TRAMP POBEĐUJE Profesor Norpot do sada samo jednom pogrešio

Američki profesor Helmut Norpot, tvorac modela čijom se primenom, osim u jednom slučaju, uspešno mogao predvideti pobednik svih predsedničkih izbora u SAD u poslednjih 100 godina, tvrdi da će u novembru pobedu odneti Donald Tramp.

Ovaj politikolog sa Stoni Bruk Univerziteta u Njujorku, razvio je model predviđanja i kada ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << primenio retroaktivno, pokazalo se da se pokazao pobednike izbora od 1912. godine. Pogrešio je samo jednom i to 2000. kada je rekao da će pobediti Al Gor, piše londonski "Indipendent".

Gor je, doduše, tada dobio više glasova, ali je posle spornog prebrojavanja glasova u Floridi, predsednik postao Džordž Buš mlađi.

Pročitajte još:

Norpot je u izjavi za "Njujork post" rekao da je Tramp bio najjači u izborima u okviru Republikanske stranke i da će pobediti.

- Model je predviđeno još u februaru da će Tramp biti pobednik i ništa se nije promenilo od tada. Šta god se događalo u stvarnom svetu, ne utiče na model - rekao je Norpot.

Model, međutim, ne uzima u obzir politički pejzaž koji se stalno menja, niti kako pojedini događaji utiču na izbornu trku, kao ni činjenicu da dve najjače stranke u SAD sve manje predstavljaju zemlju u celini.
Pogledaj vesti o: London,   Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(VIDEO) ZINULI OD ČUDA: Čuveni politikolog objavio ko će biti novi predsednik SAD

Izvor: Kurir, 27.Okt.2016

...Ovaj politikolog sa Stoni Bruk Univerziteta u Njujorku, razvio je model predviđanja i kada ga je primenio retroaktivno, pokazalo se da se pokazao pobednike izbora od 1912 godine..Pogrešio je samo jednom i to 2000 kada je rekao da će pobediti Al Gor, piše londonski Indipendent Gor je, doduše,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.