Oland: Poruka izbora da bude da je demokratija jača od svega

Izvor: Vesti-online.com, 23.Apr.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Poruka izbora da bude da je demokratija jača od svega

Odlazeći predsednik Francuske Fransoa Oland izjavio je da bi "najbolja poruka predsedničkih izbora bila da pokažu da je demokratija jača od svega tako što će građani izaći na glasanje".

Oland, koji se nije ponovo kandidovao za predsednika, nadgledao je stroge mere bezbednosti za prvi krug glasanja u nedelju, u cilju sprečavanja eventualnih incidenata nakon napada koji se dogodio u Jelisejskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poljima u četvrtak, javlja AP.

Kako se navodi, njegova vlada je mobilisala više od 50.000 policajaca i žandarma da štite biračka mesta.

- Živimo u takvim vremenima i nažalost to nije ništa novo i neće se završiti sada, kada moramo da upotrebimo mnogo sredstava - izjavio je Oland glasajući u gradu Tilu departmana Korez, na jugoistoku Francuske.

On je te mere nazvao garancijom fundamentalnog prava francuskog naroda da odabere svoju budućnost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PORUKA NAKON GLASANJA Oland pozvao Francuze da pokažu da je demokratija najjača

Izvor: Blic, 23.Apr.2017

Odlazeći predsednik Francuske Fransoa Oland pozvao je danas Francuze da u prvom krugu predsedničkih izbora "pokažu da je demokratija najjača", nakon što je danas glasao u svom okrugu...- Najbolja poruka koju Francuzi danas mogu da pokažu a to je da je demokratija najjača - rekao je Oland koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.