LSV: Janković odbio razgovor o jednom kandidatu

Izvor: RTS, 26.Feb.2017, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Janković odbio razgovor o jednom kandidatu

Budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković odbio je poziv opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine na sastanak na kojem bi se razgovaralo o jednom kandidatu opozicije na predstojećim predsedničkim izborima, što je za ovu stranku veoma začuđujuće, saopšteno je iz LSV-a.
LSV je, naime, pozvao u petak Jankovića i Vuka Jeremića, buduće kandidate za predsednika Srbije, na razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o, kako je navedeno, budućnosti Srbije i odluci o jednom kandidatu demokratske opozicije koji bi, kako se navodi, mogao da se na predsedničkim izborima ozbiljno suprotstavi Aleksandru Vučiću čiju kandidaturu podržavaju sve stranke vladajuće koalicije.
"Odbijanje nas čudi, tim pre jer smo u dosadašnjem zaštitniku građana videli čoveka koji je spreman da razgovoru i javnoj reči vrati onaj značaj koji se mora imati u demokratskom poretku", navodi se u saopštenju LSV-a, koje je potpisao predsednik Političkog saveta te stranke Dušan Jakovljević.
U saopštenju se navodi da u takvom poretku ključni interesi građana moraju biti predmet otvorene argumentovane debate, a sama debata unapređena u važnu legitimacijsku instancu o kojoj svaki politički delatnik mora voditi računa.
"Spremni smo da prihvatimo tek kao nespretnu formulaciju to što desetine hiljada članova Lige i njenih simpatizera, posle 27 godina borbe za boljitak Srbije, gospodin Janković ne vidi kao građane, dok je sto potpisnika apela da se kandiduje za Predsednika Srbije kao građane video i poslušao", navode iz LSV-a.
LSV se nada da će kod Jankovića želja za boljom Srbijom u budućnosti biti razlog da promeni ovakav stav te njihov poziv, kako navode, i njemu i Jeremiću ostaje i dalje otvoren.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Borski naprednjaci i socijalisti dogovorili zajednički nastup

Izvor: Bor030.net, 26.Feb.2017

Predstavnici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije u Boru postigli su dogovor o zajedničkom nastupu na predstojećim predsedničkim izborima..Kako je saopšteno, sastanak je održan kako bi se ujedinjenim snagama pružila podrška i omogućila pobeda zajedničkom kandidatu za predsednika...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.