Keri nenajavljeno u Avganistanu

Izvor: VOA, 07.Avg.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri nenajavljeno u Avganistanu

Američki državni sekretar Džon Keri doputovao je u nenajavljenu posetu Avganistanu, kako bi se sastao sa predsedničkim kandidatima koji se spore u vezi sa rezultatima drugog kruga izbora.

To je drugi Kerijev odlazak u Avganistan u poslednjih mesec dana, a očekuje se da će šef američke diplomatije izvršiti pritisak da se postigne dogovor između nekadašnjeg ministra finansija Ašrafa Ganija i izazivača Abdule Abdule, koji ne prihvata nepotpune rezultate drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << kruga, prema kojima je Gani u vođstvu.

Keri se kasno večeras sastao sa dvojicom kandidata, a sutra će razgovarati sa odlazećim predsednikom Hamidom Karzaijem, pre nego što se uputi za Burmu, gde trebna da učestvuje na Azijskom bezbednosnom forumu.

Američka ambasada u Kabulu saopštila je da je međunarodni tim koji nadgleda ponovno prebrojavanje glasova analizirao 18 odsto od skoro 23 hiljade glasačkih kutija.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.