Erdogan: Izrael u stilu Hitlera

Izvor: B92, 31.Jul.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Izrael u stilu Hitlera

Ankara -- Turski premijer Redžep Tajip Erdogan danas je optužio Izrael da sprovodi "fašizam u stilu Hitlera" prema Palestincima.

Ovo je do sada jedan od najoštrijih napada turskog premijera na Izrael, prenosi AFP.

Erdogan je to izjavio na masovnom mitingu na istoku Turske održanom u okviru njegove predizborne kampanje na predstojećim predsedničkim izborima.

On je dodao da rado vraća nagradu koje mu je 2004. dodelilo Američko jevrejsko društvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Američki jevrejski kongres želi da ta nagrada bude vraćena zbog oštrih napada Erdogana u kojima je on uporedio Izrael sa Trećim Rajhom.

"Ako vi podržavate ovu surovost, ovaj genocid i fašistički režim koji ubija decu, uzmite natrag svoju nagradu", rekao je Erdogan na skupu u turskoj provinciji Van, prenosi AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan opet o Izraelu i Hitleru

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 01:17

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan juče je opet optužio Izrael da sprovodi "fašizam u stilu Hitlera" prema Palestincima...Erdogan je ponovio izjavu na masovnom mitingu na istoku Turske održanom u okviru njegove predizborne kampanje na predstojećim predsedničkim izborima...On je dodao da rado...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.