Džonson Vučiću: Najlepše želje za svečanost inauguracije

Izvor: RTS, 23.Jun.2017, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson Vučiću: Najlepše želje za svečanost inauguracije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona, u kojoj mu on ponovo čestita na pobedi na na predsedničkim izborima i upućuje najlepše želje za večerašnju svečanost inauguracije.
"Dozvolite mi da Vam još jednom čestitam na uspehu na nedavnim predsedničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborima i uputim najlepše želje za svečanost koja će biti priređena u petak. Veoma mi je žao što neću biti u prilici da dođem u Beograd da slavim sa Vama", piše u čestitki.

Džonson je izrazio uverenje da će bilateralni odnosi Srbije i Velike Britanije nastaviti da idu uzlaznom putanjom za vreme Vučićevog predsedničkog mandata, navodi se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.
On je, takođe, ukazao da nas 180. godišnjica diplomatskih odnosa između dveju zemalja podseća koliko su produbljene i sadržajne veze Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, koje će, kako se nada, nastaviti da se neguju i produbljuju u narednim godinama i decenijama. 
"Posvećeni smo tome da sa Vama radimo kako bismo doprineli većem ekonomskom prosperitetu, stabilnosti i saradnji širom regiona. Gradimo snažna, pozitivna partnerstva koja će podržati budućnost Srbije, omogućiti reforme i postarati se da zajedno budemo bolji u suočavanju sa zajedničkim bezbednosnim izazovima poput ekstremizma, ilegalnih migracija i organizovanog kriminala", ističe se u Džonsonovoj čestitki.
Šef britanske diplomatije je ukazao da su, sa tim u vezi, Vučićevo liderstvo i podrška Samitu o Zapadnom Balkanu 2018, koji je planiran da se održi kod nas, veoma su važni.
Unapred se radujemo bliskoj saradnji sa Vama i Vladom Srbije po svim ovim pitanjima, dodao je on.
"Na kraju, želeo bih da Vam zahvalim na saučešću i solidarnosti posle nedavnih stravičnih dešavanja u Mančesteru i Londonu. Pozdravljam Vašu saradnju i veoma mi je drago što smo jedni uz druge u suočavanju sa terorizmom i njegovom iskorenjivanju", naveo je Džonson.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanci ne dolaze, Džonson poslao jasnu poruku Vučiću

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jun.2017

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona, u kojoj mu on ponovo čestita na pobedi na na predsedničkim izborima i upućuje najlepše želje za večerašnju svečanost inauguracije...- Dozvolite mi da Vam još jednom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Makron Vučiću čestitao izbor za predsednika i sina

Izvor: B92, 23.Jun.2017

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić primio je pismo od predsednika Francuske Emanuela Makrona koji mu je čestitao na izboru za predsednika Srbije..."Upućujem Vam sve čestitke povodom Vašeg izbora 2. aprila ove godine. Na ličnom planu, dozvolite mi da Vam najsrdačnije čestitam na rođenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.