Demokratska stranka podržala Sašu Jankovića za predsednika Srbije

Izvor: Blic, 10.Jan.2017, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratska stranka podržala Sašu Jankovića za predsednika Srbije

Predsedništvo DS jednoglasno je donelo odluku da na predstojećim predsedničkim izborima podrži Sašu Jankovića, saznaje "Blic".

Kako navodi naš izvor, na današnjem sastanku vrha stranke "vladalo je jedinstvo" i lako je dogovoreno da demokrate stanu iza kandidature aktuelnog zaštitnika građana, a ta odluka trebalo bi da bude verifikovana i na sednici Glavnog odbora.

- Odluka je doneta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u konsultaciji sa lokalnim odborima i sigurno će dobiti podršku i na Glavnom odboru - navodi sagovornik "Blica".

Da će podržati Jankovića, zvanično je potvrdio i Dragan Šutanovac, predsednik DS-a. On je rekao da zaštitnik građana "personifikacija vrednosti za koje se zalažu demokrate".

- Vođeni interesima građana, ubeđeni smo da je on najbolji kandidat i da će pobediti. Nismo se vodili plasiranim istraživanjima. Ovakvu odluku smo mogli da donesemo i mnogo ranije, ali smo od samog početka hteli da se okupimo oko kandidata sa vrednostima evropske Srbije. Nastavićemo razgovore sa svim strankama, pojedincima i organizacijama koje žele da nam se pridruže - rekao je Šutanovac i dodao da je odluka doneta jednoglasno, na njegov predlog.

On je priznao da je "postojao i onaj deo DS-a koji je hteo da stranka ima kandidata iz svojih redova, ali da se nisu vodili uskostranačkim interesima, već interesima Srbije".

- Uveren sam da Saša neće izneveriti poverenje koje mu je ukazala stranka - naveo je lider demokrata.

Osim DS-a, Jankovića je do sada podržalo 100 javnih ličnosti u Srbiji, koji su tim povodom poslali otvoreno pismo javnosti, a čim je najavio kandidovanje za predsednika Srbije, ombudsmana je podržala i Nova stranka Zorana Živkovića.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.