DŽim Veb prvi mogući kandidat za predsednika SAD (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2014, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽim Veb prvi mogući kandidat za predsednika SAD (VIDEO)

Bivši senator iz Virdžinije DŽim Veb je prvi među članovima dve najveće američke stranke - Demokratske i Republikanske, koji je preduzeo prvi zvanični korak ka kandidaturi na predsedničkim izborima u SAD 2016. godine.

Veb je u 14-minutnom video snimku objavljenom na internetu obavestio javnost da je osnovao komitet za razmatranje učešća na predsedničkim izborima, čija je svrha da se utvrdi da li potencijalni kandidat treba i zvanično da se kandiduje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za mesto predsednika SAD, preneo je CNN.

Veb, član Demokratske stranke, prvo treba da dobije podršku svoje stranke za kandidaturu za predsednika SAD, a glavna konkurentkinja će mu verovatno biti bivši državni sekretar Hilari Klinton, za koju se očekuje da će svoju kandidaturu objaviti tokom narednih meseci.

Osnivanje komiteta za razmatranje učešća na predsedničkim izborima će Vebu omogućiti da prikuplja donacije i putuje širom SAD, kako bi "ispitao teren" za moguću zvaničnu kandidaturu.

Veb, veteran američke vojske koji se borio u Vijetnamskom ratu, odslužio je jedan mandat na mestu demokratskog senatora u Virdžiniji, ali je takođe bio pomoćnik sekretara odbrane za rezervne snage, a kasnije i sekretar za mornaricu u administraciji republikanskog predsednika Ronalda Regana.

U svom videu, Veb je sebe opisao kao autsajdera, navodeći: "U politici mi niko ništa ne duguje i ja ne dugujem ništa nikome, osim obećanja da ću raditi za dobrobit svih Amerikanaca, posebno onih čiji se glas u hodnicima moći dosad nije mogao čuti."


Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SAD, Džim Veb želi u predsedničku trku

Izvor: RTS, 20.Nov.2014

Član Demokratske stranke i bivši senator Džim Veb napravio je prvi korak na putu za kandidaturu za predsednika SAD...Bivši senator iz Virdžinije Džim Veb je prvi među članovima dve najveće američke stranke, Demokratske i Republikanske, koji je preduzeo prvi zvanični korak ka kandidaturi na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.