POZIV: Ako biste da budete profi kućepazitelj...

Izvor: Mondo, 15.Maj.2017, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POZIV: Ako biste da budete profi kućepazitelj...

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas građane zainteresovane da postanu profesionalni upravnici stambenih zgrada, da se prijave za obuku, polože ispit i steknu licencu.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Obuka će biti organizovana od 25. maja do 9. juna, trajaće sedam dana, sa ukupno 50 školskih časova.

Budući profesionalni upravnici stambenih zgrada moraju imati završenu bar srednju četvorogodišnju školu, a posle obuke položen ispit i dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << licencu koja će biti upisana u poseban registar koji vodi PKS.

Sve o novom Zakonu o stanovanju:Ko će to da plati?

Pravilnik o programu ispita i načinu polaganja, kao i uslovima za sticanje i oduzimanje licence i sadržini registra profesionalnih upravnika stambenih zgrada primenjuje se od 6. maja 2017. godine.

Poslovima profesionalnog upravljanja mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici (organizator profesionalnog upravljanja), angažovanjem lica koje ispunjava uslove za profesionalnog upravnika.

Organizator profesionalnog upravljanja ima pravo da se bavi tim poslovima ako ima najmanje jednu osobu zaposlenu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom, upisanu u registar profesionalnih upravnika koji vodi PKS.

Ministarstvo: Evo šta do izbora upravnika zgrada

Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, PKS je dobila ovlašćenje da ustanovi i vodi registar profesionalnih upravnika, organizuje polaganje ispita za profesionalnog upravnika, izdaje i oduzima licence, utvrđuje prava, dužnosti i etičke norme ponašanja u obavljanju ove delatnosti.

PKS je nadležna i da organizuje sudove časti za utvrđivanje povreda profesionalnih standarda i normativa (profesionalne odgovornosti), kao i za izricanje mera zbog tih povreda.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.