Vatrogasci uništili novi Porsche tokom vežbe spasavanja

Izvor: B92, 20.Feb.2017, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci uništili novi Porsche tokom vežbe spasavanja

Kompanija Porsche žrtvovala je primerak nove Panamere kako bi pripadnici vatrogasne službe na ovom automobilu uvežbavali spasavanje povređenih iz ovog tipa vozila u slučaju sudara.

Na demonstraciji u Nirnbergu spasilački tim je tokom vežbe presekao centralni krovni nosač u simulaciji spasavanja unesrećenih iz automobila nakon udesa.

S obzirom da je reč o rutinskoj obuci vatrogasaca, vest ne bi bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toliko zanimljiva da kao ogledni automobil nije upotrebljena nova Porsche Panamera.

Proizvođač iz Štutgarta je za ovu priliku obezbedio jedan od pretprodukcijiskih primeraka, na kome su prethodno vršeni fabrički dijagnostički testovi radi unapređenja serisjke verzije ovog modela.

Životni vek testnog automobila okončan je vatrogasnom vežbom, a ljubiteljima Panamere snigurno nije bilo lako da gledaju fotografije na kojima vatrogasci rutinski uništavaju novo vozilo čija se maoprodajna cena u Nemačkoj kreće od 113.027 evra.

Proizvođači automobila poput Porschea osmislili su za potrebe hitnih službi uputstva sa procedurama za oslobađanje putnika iz olupine vozila, kako bi im pomogli da lakše dospeju do unesrećenih.

Ova uputstva između ostalog ukaziju i na mesta na karoseriji koja je najlakše preseći da bi se izvukli nastradali, i pokazuju gde se nalaze električne instalacije, rezervoar za gorivo i druge potencijalno opasne komponente koje treba izbeći prilikom sečenja lima.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.