Porsche radi na tehnologiji kontrole kretanja pri skretanju

Izvor: Moto.rs, 06.Maj.2015, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche radi na tehnologiji kontrole kretanja pri skretanju

Porsche navodno razvija novu naprednu tehnologiju kontrole kretanja pri skretanju koja može da smanji potrošnju goriva za do 10 odsto. Tzv. InnoDrive sistem funkcioniše kao polu-autonomna kontrola kretanja, ali koristi dva dodatna podataka - u pravac puta i poluprečnik kretanja, koji se čuvaju u bazi podataka navigacionog sistema.

Ovo omogućava onboard računaru da podesi najefikasniju brzinu kretanja i savršenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << brzinu u krivini. Jedino što vozač treba da uradi je da upravlja automobilom. Porsche trenutno testira novi sistem izvan Weissacha, Nemačka. InnoDrive treba da obezbedi nižu potrošnju goriva u realnim uslovima za do 10 odsto i skraćeno vreme vožnje za 2 odsto. Sistem se takođe opisuje kao najzabavniji tempomat ikada smišljen.

foto © Porsche

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.