Železnice ulažu u obnovu pruge Valjevo–Lastra

Izvor: RTS, 21.Okt.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnice ulažu u obnovu pruge Valjevo–Lastra

Železnice Srbije saopštile su da će iz sopstvenih sredstava izdvojiti 89 miliona dinara za sanaciju deonice barske pruge Valjevo-Lastra, koja je oštećena u majskim poplavama.

Odluku o izmenama i dopunama plana nabavki za 2014. usvojila je skupština srpskih železnica, a sredstva će, kako se dodaje, biti preusmerena sa pojedinih planiranih nabavki, prenosi Beta.

Radi se o nabavkama teretnih servisnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozila, istovara drvenih i betonskih pragova, nabavke tucanika eruptivnog porekla i pojedinih geodetskih poslova, čime je preusmereno 73 miliona dinara, dok je u ovogodišnjim nabavkama ostvarena ušteda od oko 16 miliona dinara.

Kako se dodaje, nakon sprovođenja tenderske procedure, za izvođenje radova na sanaciji oko 220 metara te deonice, potrebno je 90 dana, pa se očekuje da od 1. marta 2015. vozovi počnu da saobraćaju celom prugom između Beograda i Bara.

Na taj način će, navodi se, biti završena prva faza sanacije pruge Valjevo-Lastra, koja će omogućiti saobraćaj vozova na toj deonici smanjenom brzinom, ali i uspostavljanje železničkog saobraćaja između Beograda i Bara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.