Za saniranje štete 45 godina

Izvor: Akter, 28.Mar.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za saniranje štete 45 godina

Posle godinu dana od katastrofalnih poplava 2014. godine procenjuje se da je svega 20 odsto vodoprivrednih objekata vraćeno u funkciju, u kojoj su bili pre poplava, izjavila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade u senci Nada Dragović

Šteta nastala nakon poplave u 2014. godini procenjuje na milijardu i sedamsto miliona evra, a ako se zna da je prosečno izdvajanje za vodoprivredu godišnje oko 36 miliona evra, Srbiji bi trebalo 45 godina da nadoknadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << samo tu štetu, navela Dragović.

Zbog alarmantnog stanja u vodoprivredi, Vlada u senci zahteva da se pod hitno uradi sanacija na svim vodoprivrednim objektima, da se preduzmu protiverozioni radovi na uređenju bujičnih slivova, i da se hitno izvrši rebudžetiranje, odnosno da se u budžetu predvide mnogo veća izdvajanja za vodoprivredu.

Ove godine izdvajanje je na nivou prošle, kao da nas te poplave, kako je rekla, nisu nićemu naučile.

Činjenicu da se nedovoljno ulaže u vodoprivredu potvrđuje i to da ćak ni oni ugovori za navodnjavanje koji su pre tri godine sklopljeni sa UAE još nisu počeli da se realizuju, zaključila je Dragović.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

DS: Potrebna hitna sanacija vodoprivrednih objekata

Izvor: Blic, 28.Mar.2015

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine vlade u senci Demokratske stranke (DS) Nada Dragović upozorila je danas da se i posle skoro godinu dana od katastrofalnih poplava vodoprivredni objekti nisu sanirani...Ona je zatražila da se pod hitno uradi sanacija na svim vodoprivrednim objektima,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.