Vežba spasavanja na Štrandu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2017, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežba spasavanja na Štrandu

Povodom treće godišnjice od poplava koje su zadesile našu zemlju, Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine, u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije organizovalo je vežbu spasavanja na Štrandu.

Mališanima su u prvom delu programa pripadnici Žandarmerije pokazivali svoju opremu i oružje. Imali su priliku i da gađaju iz puške i fotografišu se, a sve u cilju toga da se ta profesija približi deci.

Prеdmеt vеžbе bilo jе spasavanjе u uslovima poplavе >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nasеljеnih područja, pa su spasioci u timovima izveli nekoliko simuliranih spasilačkih akcija.

U vežbu su uključena i terenska vozila, a alpinistički tim Žandarmеrijе se spuštao na čamac sa Mosta slobodе.

"Ovo je prilika da upozorimo ljude šta može da se desi, da uvek moramo biti u pripravnosti", kaže Goran Radivojević predsednik Udruženja spasilaca na vodi Vojvodine,

Udružena vežba spasilaca i žandarmerije, prilika je, kako je rečeno, za efikasniju intervenciju tih timova u slučaju novih poplava.


Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.