Veliki problemi zbog poplava na području Negotina

Izvor: Bor030.net, 15.Sep.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki problemi zbog poplava na području Negotina

Jaka kiša na području Negotina dovela je do velikih problema, a nadležni razmjišljaju i o evkuaciji meštana dva sela – Samarinovac i Dušanovac.

Ilustracija/Twitter @maroje5

Predsednik opštine Negotin Jovan Milovanović izjavio je Tanjugu da je jaka kiša izazvala velike probleme i dovela do bujičnih vodotokova u selima Urovica, Slatina, Nizija, Dušanovac i Samarinovac.

Milovanović je rekao i da, po podacima sa terena, nema životno ugroženih građana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << a da se razmišlja “o mogućnosti evakuacije stanovnika sela Samarinovac i Dušanovac“.

On je naveo da je odluka o uvođenju vanredne situacije doneta u 13 sati “jer je od 11 do 12 sati palo 50 litara kiše po kvadratnom metru, a od jutros ukupno 65 litara po kvadratu“.

“Trenutno radimo na skretanju tokova vode koji se kreću po saobraćajnicama i prema objektima građana, a saradnja sa Sektorom MUP-a za vanredne situacije je dobra”, rekao je Milovanović.

Sikolska reka i Čubrica izlile su se iz korita i poplavile oba puta prema negotinskom selu Mokranju, tako da su meštani tog sela odsečeni od ostatka opštine.

Poplavljeno je više od 50 domaćinstava, a većinski su trenutno prazne kuće, jer se veliki broj stanovnika ovog sela nalazi na privremenom radu u inostranstvu.

Kritična situacija je, takođe, i u selu Srbovo, jer je od juče na teritoriji opštine Negotin palo oko 45 litara kiše po metru kvadratnom.

(Tanjug/Blic/Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

U Boljetinu kod Majdanpeka dvadesetak domaćinstava pod vodom

Izvor: Bor030.net, 15.Sep.2014

Na području Majdanpeka jaka kiša izazvala je velike probleme, a nateža situacija je u selu Boljetin, gde je dvadesetak domaćinstava pod vodom...Foto: Facebook – Nikola Krstić..Selo Boljetin pod vodom..Po podacima nadležnih, nema povređenih, a u saniranju posledica jake kiše i bujičnih vodotokova...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.