Velika šteta na jugu Srbije

Izvor: Cafe.ba, 25.Jan.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika šteta na jugu Srbije

- Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić ocijenio je da su posljednje poplave na jugu Srbije napravile veliku štetu, koja će tačno biti utvrđena kada lokalne samouprave pošalju zapisnike.

Tokom posjete poplavljenim domaćinstvima na području Grdelice i Predejana, Ilić je najavio da će Vlada Srbije sigurno pomoći ugroženima, te da će razmotriti kako da pomogne firmama >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << koje su pretrpjele štetu.

Ilić kaže da će na mjestu u Grdelici, gdje se izlila Južna Morava, biti izgrađen bedem da bi trajno bio riješen problem sa poplavama u tom dijelu.

On je naveo da treba što prije osušiti kuće i pomoćne objekte, te dodao da su iz Beograda već krenula vozila sa sušačima, koji će tokom dana biti podijeljeni građanima.

Ilić je rekao da stanovnici treba da dobiju što prije tehničku vodu da bi oprali prostorije i dvorišta.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović upoznao je Ilića da su sve službe dobro reagovale, iako je za veoma kratko vrijeme palo 40 litara kiše po metru kvadratnom, zbog čega su se rijeke brzo izlile.

Kao dodatni problemi nakon poplava, kaže Cvetanović, predstavljaju klizišta i sušenje objekata.

Na području Grdelice i Predejana bilo je poplavljeno tridesetak kuća i dvorišta.

Ilić je, nakon Grdelice, posjetio Predejane, gdje je klizište presjeklo put ka planinskim selima, a tokom dana boraviće u Vladičinom Hanu, Surdulici, Vranju i Bosilegradu. /

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.