Vatikan pozvao Vučića u zvaničnu posetu

Izvor: Press, 20.Okt.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan pozvao Vučića u zvaničnu posetu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je, tokom susreta sa papskim nuncijem Orlandom Antoninijem, zahvalio na nesebičnoj pomoći pruženoj tokom poplava, i istakao da ceni principijelan stav Vatikana o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
Nadbiskup Antonini preneo je poziv Vučiću da poseti Vatikan, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

"Premijer Vučić zahvalio je sagovorniku na nesebičnoj pomoći koju su nam pružali tokom poplava i obavestio ga o ostvarenom napretku u obnovi poplavljenih područja", navodi se u saopštenju.

 
On je, kako se dodaje, takođe istakao da "ceni uravnoteženu poziciju Vatikana po svim regionalnim pitanjima i zahvalio je na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova".

Papski nuncije Antonini je preneo da Karitas i dalje nastavlja da pruža pomoć i istakao da je najvažnije da se ljudi iz ugroženih područja duhovno oporave.

Teme razgovora Vučića i Antoninija bile su Sporazum o saradnji u oblasti visokog obrazovanja kao i o saradnji između Narodne biblioteke i Vatikana, piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.