Uvedena vanredna situacija na teritoriji cele Srbije

Izvor: RTS, 10.Mar.2016, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvedena vanredna situacija na teritoriji cele Srbije

Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije. Pripadnici Vojske pomažu policiji u zaštiti granica.
Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbednosti građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava, saopšteno je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade.

Vlada Srbije će svakodnevno imati sednice Republičkog štaba za vanredne situacije, kontinuirano pratiti situaciju na terenu i o tome obaveštavati građane, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.
Sveukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, pa će policiji u zaštiti granica, u danima koji su pred nama, pomagati i Vojska Srbije.
Vlada Srbije apeluje na sve građane da poštuju odluke Vlade i učine sve kako bi se sprečile veće posledice tokom kritičnog kišnog perioda koji nas očekuje do utorka.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za RTS da u narednih 48 sati može doći do većih padavina i pozvao građane da se odazovu pozivima za evakuaciju ukoliko to bude bilo potrebno.
Ministar Nebojša Stefanović ističe da je na terenu više od 1.000 pripadnika policije i dodaje da će ih biti upućeno dvostruko više u oblasti gde se očekuje izlivanje reka.
"Preventivne mere su dobrodošle, pratimo iz sata u sat porast vodotokova u celoj Srbiji", rekao je Stefanović posle vanredne sednice Vlade.
Ističe da ne može da kaže do kada bi vanredna situacija mogla da potraje i da se dodatne padavine očekuju za vikend.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZBOG POPLAVA Proglašena vanredna situacija u celoj Srbiji

Izvor: Blic, 10.Mar.2016

Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije...Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbednost građana i stvari, kao i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.