Svilajnac: Ambasadori ozeleneli vrtić

Izvor: Šumadija Press, 30.Avg.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilajnac: Ambasadori ozeleneli vrtić

Ozelenjavanjem parka vrtića „Dečija radost“ u Svilajncu, na simboličan način označen je završetak radova na obnovi ove ustanove nakon prošlogodišnjih poplava.

Vrtić “Dečija radost” potpuno je bio uništen u prošlogodišnjim poplavama, a sada je rekonstruisan zahvaljujući donacijama i u njemu danas boravi više od 400 mališana.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << objasnio je da je ideja bila da se projekat obnove vrtića završi na svečan i radostan način za sve – ozelenjavanjem parka.

– Ideja je bila da na ovaj način završimo projekat obnove koji smo radili skoro godinu i po dana. Ostalo je samo sređivanje dvorišta. Želim da se zahvalim svima koji su pomogli u obnovi koja je košta blizu 900.000 evra i to ne samo u novcu, nego i u radu – ističe Milanović.

U ozelenjavanju parka učestvovali su mnogi predstavnici javnog života, diplomatskog kora i medija. Poznate ličnosti su u prisustvu mališana vrtića „Dečja radost“ i uz njihovu pomoć posadili oko 20 sadnica.

Po jedno drvo parka zasadili su Ambasador Turske, predstavnici Ambasada SAD-a, Velike Britanije, reditelj Kokan Mladenović, direktor fonda B92 Veran Matić, bivši košarkaš Nikola Lončar, glumac Svetislav Bule Goncić, glumica Iva Štrljić, reditelj Kokan Mladenović, predstavnici Fondacije Novak Đoković i mnogi drugi.



– Svako drvo je potpisano kao uspomena, a sa donacijama igrališta za decu i ozelenjavanjem konačno je i dvorište našeg vrtića završeno sa obnovom i danas se možemo pohvaliti da imamo jedan od najsavremenijih i najopremljenijih vrtića u zemlji – izjavila je direktorka PU „Dečja radost“ Zorica Đorđević.

Nakon završene ceremonije zajedničkog ozelenjavanja parka vrtića svi gosti su posetili Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu koji je organizovao “Otvoreni dan”, tokom koga su svi posetioci u periodu od 10 do 20 časova, mogli besplatno da posete tu ustanovu.

Gostima  i svim posetiocima predstavljeno je šest tematskih izložbi,među kojima su “Svet dinosaurusa”, “Geološki vremeplov”, “Svet minerala i stena” , “Biodiverzitet Srbije”, „Arheologija“ i „Srpski meteori“.

Svilajnac je jedan od gradova koji je najviše stradao u majskim poplavama, pri čemu je oštećeno oko 2.700 kuća a ukupna šteta na javnim i privrednim objektima i poljoprivrednom zemljištu procenjena je na oko 13 miliona evra.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.