Svetska banka u petak veća o kreditu Srbiji od 300 miliona dolara

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka u petak veća o kreditu Srbiji od 300 miliona dolara

Odbor direktora Svetske banke zasedaće u petak gde će se odlučivati o odobravanju zajma Srbiji od 300 miliona dolara za obnovu zemlje posle majskih poplava, izjavio je danas šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen.

On je, na predstavljanju izveštaja Svetske banke o konkurentnosti Srbije, rekao da se kredit za podršku budžeta od 250 miliona dolara i dalje čeka.

- Za odobravanje tog kredita potrebna je fiskalna konsolidacija, gde su neki koraci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već napravljeni, a poželjno je da Srbija ima i podršku MMF-a - rekao je Verheijen.

Prema njegovim rečima, Svetska banka je otvorena da pruži podršku Vladi Srbije i tako što će odobravati kredite i za druge svrhe.

- Mogli bismo da finansiramo otpremnine radnika koji neće zadržati posao tokom privatizacije. Takođe možemo da doprinesemo nameri Vlade Srbije da reformiše institute ili da finansira subvencije za investitore - rekao je Verheijen.

Na pitanje da li Srbija ima projekte da iskoristi dobru volju Svetske banke da dobije povoljne kredite, on je ponovio da je ta finansijska institucija spremna da pomogne Srbiji u reformama kako bi taj deo što bolje funkcionisao.

Verheijen je podsetio da su javna preduzeća i državni korisnici zbog nepovučenih kredita svih kreditora za različite projekte prošle godine platili penale od oko 3,5 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Toni Verheijen: Svetska banka u petak o kreditu Srbiji od 300 miliona dolara

Izvor: Kurir, 30.Sep.2014

Mogli bismo da finansiramo otpremnine radnika koji neće zadržati posao tokom privatizacije. Takođe možemo da doprinesemo nameri Vlade Srbije da reformiše institute ili da finansira subvencije za investitore, izjavio je šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji..BEOGRAD - Odbor direktora Svetske banke...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.