Snežna oluja preti da parališe Austriju

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežna oluja preti da parališe Austriju

Oluja "Gonzalo“, jake kišne i snežne padavine zadaju probleme širom Austrije.

U mestima Selden (pokrajina Tirol) i Leh (Vorarlberg) prizor je trenutno kao usred zime, pošto je u roku od svega par sati palo 150 santimetara snega.

Jake padavine u toku noći i ranog jutra izazvale su poplave i probleme u saobraćaju na teritoriji austrijske pokrajine Salcburg.

Tako je autoput Tauernautoban, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u predelu Kačberg i Tauerntunela morao privremeno da bude zatvoren, jer su proklizavala vozila i isprečila se na putu, saopštila je policija.

I u drugim delovima ove pokrajine padavine su izazvale kolaps u saobraćaju, pošto su isčupana drva preprečila put.

U nižim predelima, umesto snega, padale su velike količine kiše koje su poplavile mnoge podvožnjake i podrume.

Vatrogasci su imali pune ruke posla tokom noći na ispumpavanju vode koja je prodirala u kuće.

Samo tokom jutra količina padavina iznosila je izmedju 50 do 70 litara po kvadratnom metru, preneo je Jozef Haslhofer iz Zavoda za meteorologiju i geodinamiku (ZAMG).

U pokrajini Tirol su brojna domaćinstva ostala bez struje, a i železnički saobraćaj je u prekidu izmedju Landeka i Bludenca.

U saobraćajnim udesima povredjeno je više osoba, pošto su mnogi, i pored snežnih padavina, krenuli na put koristeći letnje gume.

Eksperti upozoravaju i na kratkoročno kritičnu situaciju u vezi snežnih odrona, do kojih bi moglo doći.

Na istoku Austrije olujni vetar i dalje zadaje probleme, jer dostiže, na primer u Beču, brzinu do 70 kilometara na čas, u pokrajini Burgenland čak 80 kilometara na čas, a na planini Semering i do 120 kilometara na čas.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kiša i snijeg zadaju probleme u Austriji

Izvor: BanjalukaLive.com, 23.Okt.2014

Oluja "Gonzalo", jake kišne i snježne padavine zadaju probleme širom Austrije. U mjestima Selden (pokrajina Tirol) i Leh (Vorarlberg) prizor je trenutno kao usred zime, pošto je u roku od svega par sati palo 150 santimetara snijega. Jake padavine u toku noći i ranog jutra izazvale su poplave i...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.