Slovenija: Oluja, poplave, odroni i grad

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Oluja, poplave, odroni i grad

Olujno nevreme ponegde praćeno gradom zahvatilo je popodne severne i severoistočne delove Slovenije, a do noći će se proširiti na veći deo te zemlje.

Slovenačka Državna uprava za zaštitu i spasavanje javlja o poplavama, odronima zemlje i oštećenim lokalnim putevima na području Slovenjgradeca i Šentilja, dok je u Mariboru uz jake padavine koje su poplavile neke podvožnjake padao i grad, preneo je hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jutarnji list.

Meteorolozi najavljuju da će tokom večeri Sloveniju ponovo zahvatiti lokalne oluje sa pljuskovima, udari vetra, a u nekim krajevima i grad.

Nevreme će se verojatno proširiti i na ostale delove zemlje u pravcu jugoistoka.

Iako se to nevreme još nije proširilo na Hrvatsku, animacija radarskih slika i padavina hrvatskog Hidrometeorološkog zavoda pokazuje da se oluja u večernjim satima približila i zapadnim i severoizapadnim delovima unutrašnjosti Hrvatske.

Kiša je oko 20 sati počela da pada i u Zagrebu, a Meteoalarm je objavio žuto upozorenje zbog moguće oluje u Međimurju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.