Ruski biznismen Sitnjikov pomaže obnovu poplavljenih objekata

Izvor: Blic, 21.Dec.2014, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski biznismen Sitnjikov pomaže obnovu poplavljenih objekata

Ruski biznismen Viktor Sitnjikov, vlasnik kompanije „Strojmašservis“ iz Lipovske oblasti u jugozapadnoj Rusiji, pomaže u sanaciji štete od poplava u Rasinskom okrugu.

Sitnjikov je bio jedan od donatora izgradnje mosta na Ribarskoj reci u selu Kaonik, na putu Kaonik-Crkvina- Sušica.

- Most sibolizuje povezanost i bratstvo ruskog i srpskog naroda. Moja donacija izraz je lične želje i opredeljenja da pomognem srpskom narodu kada mu je najneophodnije. Nadam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se da će i moji sinovi nastaviti ovo prijateljstvo - rekao je Sitnjikov prilikom otvaranja mosta u Sušici.

Izgradnja mosta na Ribarskoj reci koštala je 5,5 miliona dinara, a osim donacije Sitnjikova pomogli su Crveni krst i Grad Kruševac kao i 2. brigada Kopnene vojske iz Kraljeva.

Pored mosta u Sušici Viktor Sitnjikov je poklonio novac za rekonstrukciju dva školska objekta: četvororazredne škole u podjastrebačkom selu Trmčare i zgrade škole u Grabovcu kod Trstenika koja je oštećena u majskim poplavama.

Ruski biznismen često boravi u Srbiji a njegova kompanija je zainteresovana za saradnju sa kruševačkim “14. oktobrom” i trsteničkom “Prvom petoletkom”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.