Izvor: Studio B, 01.Apr.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledateljka iz Obrenovca, Ulica Vuka Karadžića 109, se žali da joj nakon majskih poplava prokišnjava ravni krov, kao i većini njenih komšija u naselju Sunce. Nikakvu pomoć do sada nije dobila, a i dalje niko nije došao to da popravi.

Gledateljka je postavila slično pitanje i 26. marta, a već 27. marta dobili smo odgovor GO Obrenovac, ali nije bilo prostora za objavljivanje:

Državnim programom obnove >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << porodičnih i stambenih objekata, koji je usvojen na Vladi Republike Srbije, predviđena je dodela pomoći za sanaciju objekata koji su direktno oštećeni poplavom. Ukoliko krov nije direktno oštećen poplavom, vlasnik objekta nema pravo na dodelu date pomoći, - kaže se u odgovoru GO Obrenovac.

-Podsećamo da su vlasnici stanova u stambenim zgradama ujedno vlasnici, odnosno suvlasnici zajedničkih delova zgrade u šta spada i krov zgrade.

I u Obrenovcu, kao i u ostalim delovima Beograda, popravka ravnih krovova spada u investicione radove i o tome treba prvo da se izjasne vlasnici, a onda i preduzeće kome je poverena briga o održavanju, kojoj se Skupština stambene zgrade treba obratiti da procene popravku i naprave ponudu vlasnicima.

Naravno, vlasnici stanova mogu ove radove poveriti i drugim izvođačima, ali moraju sami da procene koje uslove smatraju povoljnijim.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.