Raste broj žrtava poplava u SAD

Izvor: VOA, 27.Maj.2015, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj žrtava poplava u SAD

Broj onih koji su stradali u obilnim kišama i poplavama u američkim saveznim državama Teksas i Oklahoma dostigao je 17 osoba.

Četiri žrtve prijavljene su u Hjustonu, gde je za samo šest sati između ponedeljka i utorka palo i do 30 centimetara kiše. Voda je preplavila važan autoput u gradu, potpuno obustavila saobraćaj i primorala hiljade vozača da napuste svoja vozila.

Službe za hitne slučajave >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << izvele su najmanje 500 spasavanja, dok su gledaoci, koji su pratili utakmicu NBA plej-ofa između Hjustona i Golden Stejta bili prinuđeni da ostanu u dvorani u centru grada.

Gradonačelnica Enalis Parker saopštila je da je najjamnje 4.000 kuća znatno oštećeno, dok je guverner Teksasa Greg Ebot proglasio vanredno stanje u više od 40 okruga. Nacionalna meteorološka služba predviđa da bi oluje i obilne padavine mogle da se nastave do kraja nedelje.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.