Rast industriske proizvodnje 6,1 odsto

Izvor: Akter, 31.Avg.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast industriske proizvodnje 6,1 odsto

Industrijska proizvodnja u Srbiji u prvih sedam meseci 2015. godine veća je za 6,1 odsto nego u istom periodu prošle godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku

U julu je rast industrijske proizvodnje bio 13 odsto u poređenju sa istim mesecom 2014. godine, dok je u odnosu na prošlogodišnji prosek rast bio 9,6 odsto.

Rast u sektoru snabdevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u julu je iznosio 50,3 odsto u poređenju sa istim mesecom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prošle godine, kada su sanirane posledice poplava.

U sektoru rudarstvo rast je bio 39,6 odsto, a u prerađivačkoj industriji 3,8 odsto.

Kada se isključi uticaj sezone, industrijska proizvodnja u julu 2015. u odnosu na prethodni mesec je manja za 1,7 odsto, a pad prerađivačke industrije je bio 1,6 odsto.

U poređenju sa prosekom iz 2014. godine rast industrijske proizvodnje u julu iznosio je 10,5 odsto, a prerađivačke industrije 4,9 odsto.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Industrijska proizvodnja u Srbiji povećana za 6 odsto

Izvor: Capital.ba, 31.Avg.2015

BEOGRAD, Industrijska proizvodnja u Srbiji u prvih sedam mjeseci 2015. godine veća je za 6,1 odsto nego u istom periodu prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku. U julu je rast industrijske proizvodnje bio 13 odsto u poređenju sa istim mjesecom 2014. godine, dok je u odnosu na prošlogodišnji...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.