Izvor: Radio 021, 03.Maj.2016, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ: Nema opasnosti od poplava zbog dugotrajne kiše

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Goran Mihajlović kaže da se danas i sutra očekuju obilnije padavine u Srbiji.

On dodaje da su najavljene količine padavina između 20 i 50 milimetara, pre svega u centralnim, istočnim i južnim krajevima, dok bi na istoku lokalno mogle biti i nešto više od prognoziranih.

- U ostalim delovima zemlje očekuje se da padne između 10 i 30 milimetara - dodao je Mihajlović. Zbog očekivanih obilnijih padavina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izazvanih Đenovskim ciklonom koji se približava Srbiji, moguć je porast vodostaja na više reka, navode iz RHMZ.

Hidrolog RHMZ-a Dejan Vlatković ističe da u ovom trenutku nema opasnosti, jer su reke u nivou srednjih i niskih vodostaja. Naglašava da će na području zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Srbije biti umerenih i većih porasta vodostaja, sa mogućnošću dostizanja granica redovne odbrane od poplave.

U bujičnim vodotokovima reka na tim područjima, dodaje, moglo bi da dođe do manjih lokalnih izlivanja. - Dali smo upozorenje pre tri dana i javna preduzeća su preduzela neophodne mere - rekao je Vlatković.

Poboljšanje hidrološke situacije se očekuje od četvrka.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.