Poplavni talas stigao do Doljevca i Aleksinca

Izvor: Akter, 29.Mar.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplavni talas stigao do Doljevca i Aleksinca

Zbog porasta nivoa Južne Morave u donjem toku, Vodoprivredni centar "Morava" proglasio je danas vandrednu odbranu od poplava na celom toku te reke, saznala je Agencija Beta od direktora VPC "Morava" u Nišu, Dragoljuba Miljojkovića

Po rečima Miljojkovića, poplavni talas je rano popodne stigao do područja Doljevca i Aleksinca.

"Kod aleksinačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sela Vitkovca i Gornjeg Ljubiša, Južna Morava se izlila i poplavila poljoprivredno zemljište na levoj obali. Doljevcu smo poslali oko 500 džakova sa peskom, a džakove smo iz preventivnih razloga poslali i Aleksincu", izjavio je Miljojković.

On je rekao da opada vodostaj Južne Morave u gornjem toku, kao i Toplice, Veternice i u Puste reke, ali je i dalje na snazi vanredna odbrana od poplava.

Miljojković očekuje da nivo svih reka na jugu Srbije nastavi da opada, jer se ne očkuje kiša.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.