Pomoć za obnovu vrtića

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za obnovu vrtića

Na uličnom festivalu grada Rotenburga u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg srpsko udruženje Banjaluka učestvuje više od 30 godina, a ovogodišnju zaradu su namenili poplavljenim područjima.

Gužva: Šator uz srpski štand

 

U mnoštvu raznih kultura Srbi su se i ovoga puta predstavili u pravom domaćinskom stilu uz reku Nekar i festivalu posvećenom upravo toj reci koja spaja i okolne gradove čiji građani godinama posećuju ovu manifestaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Nažalost, ove godine zbog lošeg vremena odziv je bio prilično manji nego ranije, ali su članovi udruženja Banjaluka, ipak, imali pune ruke posla. Na njihovom štandu su se kao alva prodavali i ćevapi i šljivovica. Po kvalitetu, usluzi, načinu ophođenja prema gostima su se izdvojili i već decenijama imaju goste.

  Vredni članovi zahvaljuju svima na pomoći

 

- Toliko smo poznati da godinama imamo stalne goste i ako nekoga pitate gde ima ćevapa, svi prstom pokazuju na nas. Naporan je rad, ali uz naše članove uspevamo da održimo tu tradiciju - istakao je predsednik udruženja Branislav Vidačković.

Ove godine kompletnu zaradu su namenili poplavljenim područjima. Članovi udruženja Banjaluka planiraju da neki dečji objekat u Srpskoj doniraju sa 5.000 evra i tako pomognu brzu obnovu.

Inače, ovo udruženje je bilo veoma aktivno i u skupljanju humanitarne pomoći u vreme poplava u Republici Srpskoj, o čemu su "Vesti" već pisale.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.