Poginulo 12 rudara u Kolumbiji

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo 12 rudara u Kolumbiji

Dvanaest rudara smrtno je stradalo u poplavi koja je zahvatila rudnik uglja u mestu Amaga na severoistoku Kolumbije, izjavili su danas lokalni zvaničnici.

"Poznato nam je da su svi rudari poginuli. Bili su blokirani na dubini od 200 metara i jama je u potpunosti poplavljena", rekao je Karlos Mario Usma.

Usma je naglasio da je tokom rudarskih aktivnosti probijen podzemni izvor što je uzrok poplave.

Spasilačke ekipe pokrenule su operaciju za izvlačenje tela poginulih rudara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolumbija: Poginulo 12 rudara

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2014

Dvanaest rudara poginulo je u poplavi, koja je zahvatila rudnik uglja u mjestu Amaga na severoistoku Kolumbije, izjavili su u petak lokalni zvaničnici...Foto: Arhiva.."Poznato nam je da su svi rudari poginuli. Bili su blokirani na dubini od 200 metara i jama je u potpunosti poplavljena", rekao je lokalni...

Nastavak na Vesti-online.com...

U Kolumbiji život izgubilo 12 rudara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Okt.2014

U Kolumbiji je život izgubilo dvanaest rudara, koji su bili zarobljeni u poplavi u rudniku uglja na sjeverozapadu zemlje, saopštile su u petak vlasti...“Zarobljeni su u četvrtak i "nema nikakve vjerovatnoće da su živi", rekao je u petak za novinsku agenciju AFP Carlos Usma, zvaničnik okoliša...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.