Izvor: Kragujevac.rs, 01.Jul.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli radovi na sanaciji objekata javne namene

U okviru programa Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, gradu Kragujevcu odobrena su sredstva za realizaciju 12 projekata, koji se odnose na pokrivanje troškova obnove infrastrukture, nakon majskih poplava 2014. godine. Kancelarija za upravljanje ulaganjima obezbedila je sredstva iz Fonda solidarnosti Evropske unije, za one objekte koji su prioritetni prema obimu oštećenja, a koji su od značaja za građane na teritoriji jedinice lokalne samouprave. Grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Kragujevac je konkurisao sa projektima koji se odnose na rekonstrukciju školskih objekata i izgradnju mostova. Ukupna vrednost iznosi oko 350 miliona dinara.

Grad Kragujevac je bio u obavezi da izradi projektno-tehničku dokumentaciju za sve projekte, nakon čega sledi javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača radova.

Od 12 projekata, za koje je grad u obavezi da sprovede javne nabavke, do sada je postupak završen za četiri. Radovi na zameni stolarije i elektro instalacija počeli su u Politehničkoj školi, radi se fiskulturna sala Osnovne škole “Vuk Karadžić“, kao i na izgradnji dva mosta na Bresničkoj i Grošničkoj reci. Vrednost ovih investicija je 97 miliona dinara, rekla je Danijela Drobnjak, načelnik Gradske uprave za javne nabavke. U toku je javni poziv za najpovoljnijeg izvođača radova na sanaciji objekta Druge kragujevačke gimnazije i Osnovne škole “Treći kragujevački bataljon“. Očekujemo samo ishod javne nabavke.

Programom obnove objekata biće obuhvaćen i Šabovski potok, sanacija klizišta “Vinjište“, uređenje korita reke Srebrenice, zatim vrtić “Neven“, radovi na sanaciji sanitarnih čvorova u TUŠ “Toza Dragović“ i sanacija školske zgrade “Milutin i Draginja Todorović“. Svi radovi bi trebalo da budu završeni do 29. avgusta ove godine.

Iako su rokovi veoma kratki, prema rečima Danijele Drobnjak, do sada se javljao veliki broj ponuđača i očekuje se da će radovi biti završeni u predviđenim rokovima.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.