PREVENTIVNO: Podignut nivo pripravnosti u Beogradu zbog poplava

Izvor: Kurir, 04.Mar.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVENTIVNO: Podignut nivo pripravnosti u Beogradu zbog poplava

Načelnik uprave Rade Milošević rekao je danas da su sve službe spremne za eventualno reagovanja i da su nadležni u stalnom kontakatu sa Republičkim hidrometeoroloskim zavodom

BEOGRAD - Beogradska uprava za vanredne situacije preventivno je podigla nivo pripravnosti zbog najavljenih padavina, koje bi mogle da dovedu do izlivanja manjih vodotokova i potoka.

Načelnik te uprave Rade Milošević rekao je danas Tanjugu da su sve službe spremne za eventualno reagovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i da su nadležni u stalnom kontakatu sa Republičkim hidrometeoroloskim zavodom (RHMZ).

On je naveo da ne preti izlivanja vode na vodotokovima prvog i drugog reda, poput Save i Dunava, ali da problema može da bude na "manjim potocima i vodotokovima koje sada možete bukvalno da pregazite".

Milošević je objasnio i da je zato, iako ne prete poplave, preventivno podignut nivo pripravnosti.Na više reka u Srbiji u naredna dva dana prognoziran je porast vodostaja, mestimično i sa prevezilažanjem redovne granice od poplava, upozorio je prethodno RHMZ.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.