POPLAVE U ZAPADNOJ VIRDŽINIJI Obama proglasio stanje prirodne katastrofe

Izvor: Blic, 26.Jun.2016, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POPLAVE U ZAPADNOJ VIRDŽINIJI Obama proglasio stanje prirodne katastrofe

Američki predsednik Barak Obama proglasio je stanje prirodne katastrofe u oblastima pogođenim poplavama u Zapadnoj Virdžiniji u kojima su poginule najmanje 24 osobe, i odobrio saveznu pomoć najugroženijima.

Obamino odobrenje između ostalog omogućava pomoć stanovnicima u tri okruga za privremeni smeštaj i kućne popravke, povoljne kredite za pokriće gubitaka neosigurane imovine.

Administracija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << guvernera Zapadne Virdžinije Erla Reja Tomblina i dalje veruje da ima nestalih u poplavama.

U saopštenju je navedeno da su Obama i Tomblin razgovarali u subotu i da je amečki predsednik posvećen tome da guverneru Zapadne Virdžinije budu na raspolaganju federalni resursi koji su neophodni za oporavak te američke savezne države.

Više od 24.000 kuća i poslovnih prostora ostalo je bez struje u subotu uveče, a vode i dalje nema u gradu Klendenin.

U snažnoj oluji koja je u četvrtak zahvatila tu američku državu pale su velike količine kiše u pojedinim oblastima, a 500 ljudi je moralo da se evakuiše iz tržnog centra gde su bili u vreme kada je voda odnela most.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

STRAVIČNE POPLAVE U SAD: Obama proglasio stanje prirodne katastrofe

Izvor: Kurir, 26.Jun.2016

...Obamino odobrenje između ostalog omogućava pomoć stanovnicima u tri okruga za privremeni smeštaj i kućne popravke, povoljne kredite za pokriće gubitaka neosigurane imovine..Floods in US state of West Virginia kill 23 https://tco/zghtLqXz3d pictwittercom/Jubxsgm1I3..Administracija guvernera Zapadne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.