Izvor: Blic, 29.Apr.2017, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POPLAVE U POLJSKOJ Pod vodom centralni i južni delovi zemlje

Vlasti Poljske su saopštile da su u područjima u centralnim i južnim delovima zemlje prijavljene poplave ili mogućnost poplava.

#Poland - Flood warnings for the South of Poland this weekend – April/May 2017 - https://t.co/Y812RJiYi6 pic.twitter.com/YY0VYkjBm2

Premijer Poljske Beata Šidlo je potvrdila izveštaje, ali je naglasila da je situacija pod kontrolom.

- Čini se da se situacija na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekama stabilizuje - rekla je Šidlova i dodala da su poljski vatrogasci preduzeli sve potrebne mere zaštite, prenosi AP.

Poljska je uglavnom nizijska zemlja, sa planinama na jugu, na kojima se tokom zime zadržavaju velike količine snega. Kombinacija topljenja snega i jakih padavina uzrokuje poplave.

Vatrogasci su ispumpali vodu iz nekih područja u centralnom delu Poljske, gde je voda, koja se iz reka prelila na polja i lokalne puteve, predstavljala pretnju po lokalna domaćinstva.

Poljski meteorolozi su najavili još jakih padavina u toku dana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poplave prete Poljskoj, voda prelila puteve

Izvor: Radio 021, 29.Apr.2017

Vlasti Poljske su saopštile da su u područjima u centralnim i južnim delovima zemlje prijavljene poplave ili mogućnost poplava...Premijer Poljske Beata Šidlo je potvrdila izveštaje, ali je naglasila da je situacija pod kontrolom...- Čini se da se situacija na rekama stabilizuje - rekla je Šidlova...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.