Obrazovana Gradska komisija za procenu štete

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Okt.2014, 05:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrazovana Gradska komisija za procenu štete

Gradsko veće grada Kragujevca, na današnjoj sednici obrazovalo je Komisiju za utvrđivanje i procenu štete nastalih od posledica poplava na teritorji grada Kragujevca za vreme proglašene vanredne situacije.

Komisija je formirana na predlog Štaba za vanredne situacije i njen zadatak je da organizuje i koordinira aktivnosti stručnih komisija koje će procenjivati štetu na lokalnim i nekategorisanim putevima, stambenim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << poslovnim i objektima za vodosnabdevanje, poljoprivrednim kulturama, vodotokovima i objektima čije se održavanje finasira iz budžeta Grada. Stručne komisije čije je fomiranje u toku, utvrđivaće štetu na osnovu zahteva koje gradskoj komisiji podnesu predsednici Saveta mesnih zajednica, građani, privredni subjekti i odgovorna lica. Gradska komisija će objediniti sve izveštaje stručnih komisija i dostaviti nadležnim republičkim organima na dalju nadležnost, rekao je Zlatko Milić, načelnik Gradske uprave za opštu upravu i lokalnu samoupravu.

Gradsko veće odobrilo je sredstva za hitnu sanaciju krova na stambenoj zgradi u ulici Vladimira Rolovića 33 u MZ Aerodrom, koji je dodatno oštećen posle jakog olujnog vetra i višednevnih obilnih padavina kao i sanaciju poplavljenih i oštećenih puteva u MZ «Botunje».

Na osnovu Odluke Nadzornog odbora o izmeni cenovnika usluga JKP «Parking servisa Kragujevac», članovi gradskog veća na današnjoj sednici dali su saglasnost na sniženje cene mesečne karte na posebnom parkiralištu kod Hale Jezero. Tako je pretplata za parking mesto, koja je do sada iznosila 3 332,00 dinara, do kraja 2014. godine snižena na 1000,00 dinara mesečno.

Gradsko veće saglasilo se danas i sa zaključenjem ugovora o pružanju usluga dezinsekcije krpelja, sistematske deratizacije, suzbijanju komaraca i usluge kontrole kvaliteta životne sredine na teritoriji grada Kragujevca.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.