Obnova vrtića u Svilajncu pri kraju

Izvor: RTS, 18.Dec.2014, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova vrtića u Svilajncu pri kraju

Do kraja godine biće potpuno obnovljen vrtić "Dečija radost" u Svilajncu, najteže stradala ustanova u tom gradu tokom majskih poplava. Svečano otvaranje biće upriličeno tokom januara.

Oko 200 mališana već nalazi u objektu čiju je sanaciju finansirala fondacija Novak Đoković, rekonstrukcija starog dela vrtića biće završena za koji dan.

Stigao je i novi nameštaj, sve što je sada potrebno jeste još jedno čišćenje, detaljan pregled prostora, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << popravljanje sitnica i još oko 250 mališana mogu u svoj vrtić.

Kompanija Forma ideale, u saradnji sa svilajnačkim Crvenim krstom donirala je ormare, stolove, police i relaks vreće za obovljeni deo vrtića vrednosti 600 hiljada dinara. To je druga donaija dečijem vrtiću u Svilajncu. Nameštajem je ta kompanija tokom leta opremila i 30 najteže stradalih domova u Svilajncu.

Predstavnik kompanije Nikola Ružičić ističe da će deca u vrtiću novogodišnje i božićne praznike dočekati u lepšem i udobnijem okruženju.

Lokalna samouprava već mesecima pruža podršku u realizaciji donacija i najavljuje brz završetak radova na sanaciji vrtića "Dečja radost".

"Forma Ideale je među prvima pritekla u pomoć poplavljenim porodicama, a sada i kroz ovu akciju i  vrtiću. Logistika, podrška i angažovanost lokalne samouprave dali su rezultate i sanacija vrtića je pred samim krajem", istakla je dr Danijela Stojadinović, zamenica predsednika opštine Svilajnac.

Direktorka vrtića Zorica Đorđević kaže da svi zaposleni u vrtiću jedva čekaju da se sve privede kraju i da se deca što pre vrate u vrtić u punom kapacitetu.

rts.jagodina@rts.rs

+381 35 244 221
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.