Obnova poplavljenih kuća pre zime

Izvor: Vesti-online.com, 21.Sep.2014, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obnova poplavljenih kuća pre zime"

Obnova kuća koje su uništene u nedavnim bujičnim poplavama na istoku zemlje mogla bi biti završena mnogo brže nego što je to bilo u maju, kaže Marko Blagojević.

Kuće uništene u majskim poplavama gotove do zime: Marko Blagojević

 

Izdavanje rešenja domaćinstvima čije su kuće oštećene u majskim poplavama sada teče neometano, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a isplata materijalne pomoći se privodi kraju, dodao je direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević gostujući u Vestima na televiziji B92.

 

"Moji saradnici već koliko sledeće nedelje idu u posetu Kladovu koje je najviše stradalo u prošlonedeljnom nevremenu i mogli bismo da završimo posao mnogo brže nego što je to bilo u maju", rekao je Blagojević.

 

Direktor Kancelarije za obnovu je potvrdio da će svi građani čije su kuće oštećene u majskim poplavama biti u svojim domovima do zime i da više nema zastoja u izdavanju rešenja.

 

"Zastoja u izdavanju rešenja je bilo samo u početku, taj posao sada teče neometano. Mi smo zaključno sa petkom isplatili materijalnu pomoć za 11.400 domaćinstava čiji su stambeni objekti oštećeni u majskim poplavama i uz to isplaćujemo i materijalnu pomoć ljudima čije su kuće uništene u poplavama. Za sve to je bilo potrebno više od 2.700.000.000 dinara. Mi smo pri kraju tog posla. Sada smo na 80 odsto isplaćivanja materijalne pomoći onima čiji su domovi oštećeni u poplavama, a očekujemo da ćemo do kraja sledeće nedelje isplatiti 95 odsto pomoći domaćinstvima kojima su kuće oštećene u poplavama", rekao je Blagojević.

 

Blagojević je najavio i da će sledeće nedelje javnosti će biti dostupan spisak svih onih koji su dobili materijalnu pomoć po bilo kom osnovu i naglasio je da je tranparentnost jedna od najvažnijih komponenti ovog procesa.

 

Takođe, u oktobru će biti izrađena interaktivna mapa na kojoj će moći da se vidi svaka intervencija, bilo da je materijalna pomoć ili neki drugi radovi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.