Nevreme sa snegom u Hrvatskoj!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme sa snegom u Hrvatskoj!

Nevreme praćeno kišom, grmljavinom, negde i olujnim vetrom zahvatilo je veći deo Hrvatske, a u Gorskom kotaru, Lici i na Sljemenu kod Zagreba pada slab sneg.

Negde vetar, negde poplave a negde sneg (mada nije baš ovoliko zavejalo Hrvatsku)

 

Vatrogasci su u Zagrebu od jutros imali oko 150 intervencija zbog nevremena, uglavnom ispumpavanja vode. Zatvoren je i deo gradskih ulica koje su se našle pod vodom.

 

Problema je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i na području Osječko-baranjske županije, gde je vetar na momente duvao i do 110 kilometara na čas. Prema izveštajima lokalnih medija, srušena su brojna stabla, a bilo je i prekida javne rasvete.

 

I na području Varaždina poplavljeni su pojedini putevi, ali i neki stambeni prostori.

 

Hrvatski autoklub (HAK) saopštio je da u Gorskom kotaru i Lici pada slab sneg, a da su ostalom delu zemlje putevi mokri i klizavi od kiše, a povremeno duva i olujni vetar.

 

Na delu autoputa Zagreb-Rijeka bili su proglašeni zimski uslovi, ali su u međuvremenu ukinuti, kao i na većini puteva kroz Gorski kotar. HAK savetuje vozače da na put kroz planinska područja ne kreću bez zimske opreme.

 

Za saobraćaj je zatvorena deonica autoputa Zagreb-Split kod čvorova Sveti Rok i Maslenica, a predviđen je obilazak državnim putevima preko Gračaca i Zatona Obrovačkog.

 

Meteorolozi su najavili da će posle podne doći do delimičnog razvedravanja.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevreme u regionu, pada i sneg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2014

Nevreme praćeno kišom, grmljavinom, negde i olujnim vetrom zahvatilo je danas veći deo Hrvatske, a u Gorskom kotaru, Lici i na Sljemenu kod Zagreba pada slab sneg. U Ljubljani je posle sinoćnjeg nevremena na snazi "crveni alarm", ali meteorolozi najavljuju da će se vremenske prilike danas poboljšati...Vatrogasci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zbog nevremena bez struje veći broj prijedorskih sela

Izvor: Blic, 22.Okt.2014

Olujno nevreme praćeno jakim vetrom i kišom, izazvalo je prekid u snabdevanju električnom energijom na području Prijedora, pa je bez struje ostao veći broj sela u tom području na severozapadu Republike Srpske...Loše vreme izazvalo je i prekide u napajanju strujom i u nekim banjalučkim naseljima,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.